Sunday, 21 July 2013

i'm back.. :)

ASSALAMMUALAIKUM... HYE I'M BACK!!!

hye suma.. saya kembali setelah sekian lama.. ha.. selamat berpuasa kepada suma.. sekejap je masa berlalu, dah lebih seminggu kita berpuasa.. harap suma dapat berpuasa dengan sempurna dan dikurniakan kesihatan yang baik-baik belaka.. 

arini saya nak bercerita tentang shawl atau selendang.. skrg nie dah banyak sgt jenis.. saya bukan la salah seorang penggemar atau peminat dalam pemakaian shawl atau selendang.. tapi saya cuba juga untuk berjinak-jinak atau lbih tepat mengubah cara saya berhijab dgn pemakaian shawl.. eh saya seorg yg berhijab ok.. cuma nak cube gaya lain pulak.. ad sebab kenapa saya kurang berminat pemakaian shawl.. kerana ia membuatkan muka saya menjadi tersgt bulat.. oh no!!! hehe.. tapi dengan dorongan ibu dan member-member, saya pun cuba memakai nya mengikut gaya-gaya yg saya belajar dari laman web youtube.. 

dan ini hasilnya.... --->
**yang nie gaya hana tajima
susah taw.. T.T

**  yg nie yg paling saya suka..

** nie selendang dari arab... :)

nasib baik la x bulat sgt muka nie.. fuh... so, bole la terus pkai shawl dengan yakin.. hehe.. tanpa rase x confident.. hehe

ok.. buah ati pun bagi green light tuk pkai so, teruskan.. yea... 

ok... that's all from me for today..  

ok.. bye suma.. selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa kejap lagi.. daaaa... assalammualaikum... 

*peace no war*


Saturday, 26 January 2013

penang... :)

hari nie bangun dari tido, p mandi dan bersiap... lepas tu kemas rumah mak lang, mop, sapu lantai... yg lucu nya, kakcik (sepupu) boleh pulak cakap " akak taw mop lantai tak? " adoi... huhu... malu kot depan mak lang... confirm la sy taw mop lantai... anak dara tak taw wat keje rumah malu kot... cemane la nk kawen tu... sy taw wat semua keje umah walaupun jarang wat coz bukan nye stiap masa duk rumah.. hehehe... (mesti ramai yg cakap alasan je sume tu) haha...

petang pulak p klinik jap coz anak sedara (amsyar) demam... kesian pulak tengok dengan badan nya panas and asyik merengek je... lepas p klinik sy and adik bertolak ke tanjung... taw tak tanjung tu kat mana??? hehe... ad orang tak taw tanjung tu kat ane... tanjung tu kat bahagian pulau sane atau nama lain bagi George Town.. penang jugak but sebelah pulau... nak p sane kena naik feri atau just lalu ikut jambatan pulau pinang... hehe... jambatan pulau pinang adalah jambatan keempat terpanjang di asia tenggara... wow... o.0  hehe

       
      * penang bridge *                                                           * feri *

kami bergerak ke plaza gurney.. memang sangat sesak jalan nak kesana (memang la sesak, orang lain dah habis keje,korang baru nak kuar p shopping.. padan muka... hehe).. adoi... sabar je la.. dengan aircond keta tetiba jadi panas and dengan orang yg macam tak taw bawak keta.. memang dugaan betol la.. dengan sesat jalan nye lagi... hehe.. dah pernah p sane pun boleh sesat lagi... pelik betol... :?

   

sampai kat plaza gurney, kami pun mulakan akviti kegemaran iaitu SHOPPING... yeah... memang betul-betul shopping la.. sy beli dua helai cardigan and adik beli baju dia..memang hari nie berlaku pembaziran di situ... hehe.. tapi bila pikir balik kan dah lama sy x shopping macam tu.. BEST!!!! hehehe :P shopping sampai rase lenguh la kaki... huhu.. berbaloi- baloi... hehe... plaza gurney nie boleh dikatakan macam shopping complex kat KL jugak.. memang besar... sebab tu boleh lenguh kaki-kaki nie... hehe

* tapi lagi best kalo pergi dengan ibu and ayah and also cik abg... hehe...
* ok.. ngantok dah... lain kali sy update story lagi... selamat malam... :))
    ASSALAMMULAIKUM...

Thursday, 24 January 2013

cemburu!!!

ape itu cemburu??? org ckp cemburu tu tanda nya kita syg... iye ke??? sy rase sy setuju ngn cemburu tu tandanya syg... hehe...

x salah rase nye utk kita cemburu... cemburu nie menunjukkan kita prihatin terhadap seseorg tu... ad gak cemburu yg x dpt dibendung seperti cemburu berlebih-lebihan sampai merimaskan pasangan tu.. x bagus... x bagus... hehe..
                                               

tipu la kalo sy ckp yg sy x da rase cemburu... pasangan lain juga begitu mesti ad walaupun sedikit... kadang-kadang perasaan cemburu nie menjadikan kita lebih fokus terhadap pasangan kita...cemburu juga menunjukkan yg kita takut kehilangan org yg kita sayangi... :)

                                                 

* jd x salah utk cemburu, tp ad batas nye ye.. ^_^

                                                      

cuti-cuti ^_^

dh smpai penang... alhamdulillah... walaupun x sabar nk balik klang sebenarnye.... huhu... klang wait for me... hehe

dari perlis singgah sekejap di jitra amik adik dan terus ke penang... penat and mengantuk sebenarnye... huarggghh... opss!! maaf.. kurang sopan plak... hehe.. :)

si dia dh bertolak ke kelantan pagi tadi... walaupun sedih coz akan berjauhan selama sebulan lbh tp tetap doakan dia selamat sampai ke kmpg halaman... : _ ) tetiba rindu plak kt dia... herm... semalam sedih la gak coz x berjauhan... sekarang sdg menunggu panggilan dr si dia... herm... dh smpai ke belum ye.. risau jugak la coz dia balik kampung naik moto..walaupun dia ngan kwn-kwn tapi tetap risau... coz naik moto...

* x taw pe nk tulis lg... hehe.. lain kali sy publish story lain pulak

*yg akn pulang ke kmpg, selamat pulang and kpd student degree yg bercuti, selamat bercuti... ^___^


                                       

ha!!!! selamat menyambut maulidur rasul... :)

Wednesday, 23 January 2013

oppa and unni cute...

susah nk percaya yg sy leh habis kan tgk cite drama korea ( gentleman dignity) hehe... ^^, tentang empat sahabat yg menempuh dugaan dlm alam percintaan di usia yg boleh dikatakan tua... hehe...

                                 
                                           smart diorg nie... :)                         unni so pretty... (:


sweet sgt oppa-oppa sy dlm cite... n yg plg penting my sweet oppa jonghyun CNBLUE... comel sgt bila dia nangis dlm salah satu babak dlm drama nie... and suara dia best and sedap sgt... wahh... cair hati nie taw... hehehe...

                                                   
                                                          cair bila dgr oppa nyanyi... :_ )

ending yg plg sweet antara drama-drama korea yg sy pernah tgk... :) so roo oppa yg sgt romantik, kelakar and sweet... hehe..

*yg gila kan drama-drama korea, sy cadangkan tgk la drama nie... best... x nyesal punye... hehe